Erdős Sándor:Marhapörkölt extrával

 Még egy gasztroversem

 :)


Erdős Sándor: Marhapörkölt extrával


Ma egy pörköltet készítünk.

Marhából lesz nem tévedtünk.

Egy nagyon fontos összetevő:

Jó vörösbor a megfelelő.


Előkészülök, közben kortyolok.

Hejj!, de jók a magyar borok!

Lásson akkor az ember neki,

míg közben a bort nyeli.


Összevágjuk a húst kockára.

Lassan kipirítjuk a zsírjára.

Kis olajat is bele, de nem sokat.

Míg vár az ember kicsit iszogat.


Dúsítjuk hagymával, paprikával.

Sóval, borssal ,meg miegymással.

Főjön sokat, mert az kell neki.

Addig emberünk a bort nyeli.


Hejj, de vidám dolog főzni.

Így kell pajtás ám jól élni.

Míg kevergetem az ételt.

Iszogatom, mit borász préselt.


Szeretik a tik a meggyet...

Gyere haver együnk egyet...

Csak azt az egyet nem tudom.

Hová tűnt el a borom?  :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Pitypang a manó

Pál, és Cika

A kőleves " Magyar népmese átirat"